Министерството на отбраната разработва нормативни промени, които да регламентират особения

...
Министерството на отбраната разработва нормативни промени, които да регламентират особения
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Разработваме промени, които да регламентират статута на курсантите

„ Министерството на защитата създава нормативни промени, които да регламентират особения статут на курсантите като военнослужещи. “

Това разгласи военният ни министър Димитър Стоянов в Националния боен университет /НВУ/ „ Васил Левски “ във Велико Търново. Според него разрешаването на този въпрос е отлагано повече от 13 години .

„ Промените в наредбата ще изискват и законодателни промени. Най-вероятно няма да успеем с тях по време на служебния кабинет, само че ще оставим добра основа, върху която да стъпи постоянно държавно управление, и да доразвие концепцията за особения статут на курсантите “, съобщи той.

Служебният кабинет към този момент промени наредбата за даване на стипендии на курсантите, вследствие на което те са увеличени с почти 100%.

„ Имаме усложнения с набирането на персонален състав най-много поради заплащането на военнослужещите. То не е съответно към актуалните условия и би следвало да бъде нараснало. Това ще бъде спомагателен тласък военната специалност да бъде по-привлекателна и да има повече искащи за нея “, уточни министър Стоянов.

Министър Димитър Стоянов изнесе лекция пред курсантите от НВУ , в която сложи фокус върху това по какъв начин мотивацията може да се употребява като инструмент за реализиране на задачите и като средство за самоусъвършенстване .

„ Задача на Вашите преподаватели е да ви накарат да изпитвате задоволство от усвояването на преподаваните науки, да желаете повече да знаете, да четете спомагателна литература, с цел да ви изградят като същински бъдещи командири “, уточни министър Стоянов и добави:

„ В ролята на мотиватор като пълководец на взвод, на рота и така нататък ще Ви е много по-трудно. На Вас ще ви се постанова да споделяте добитите познания. Знанието ще Ви направлява, само че в случай че не го споделите с останалите си сътрудници, или с тези, които ще мотивирате, то ще е безсмислено при реализацията на каквато и да е концепция, на какъвто и да е проект. Трябва да го споделите по подобаващия метод, да визиите концепцията си по този начин, че тя да е завладяваща, и вашите подчинени да са оптимално стимулирани да я осъществят. “

Всеки българи има дълг към Отечеството и той би трябвало да бъде изпълняван , уточни министърът.

„ Всеки един от нас е зает със отбрана на Отечеството и не е казано, че отбраната е единствено във военната сфера. Тя може да бъде във всяка една сфера (икономика, енергетика и други.). Всичко това е обвързвано с националната сигурност. Това, което бих поискал на младежите, е да останат в България и от ден на ден да се образоват и приготвят “, сподели още той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР