Министерството на отбраната пусна обществена поръчка за доставка на до

...
Министерството на отбраната пусна обществена поръчка за доставка на до
Коментари Харесай

Военното министерство обяви поръчка за доставка на учебни самолети

Министерството на защитата пусна социална поръчка за доставка на до 4 леки витлови учебно-тренировъчни самолета. Нейната планирана стойност е 2.5 млн. лева без Данък добавена стойност.

Тази сума би трябвало да покрие покупката на самолетите, консумативите и нужните материали за тяхната употреба за нальот от най-малко 400 часа за всеки, доставка на цялостен комплект принадлежности и средства за наземно обслужване на машините, образование на до 4 четирима инструктори и 10 души инженерно-технически състав, които да ги поддържат.

Срокът за подаване на предложения е средата на октомври. Доставката на самолетите би трябвало да стане до две години след подписването на контракта.

Това е следващата поръчка, обвързвана с авиацията, след подписания контракт за доставка на F-16 със Съединени американски щати за над 2 милиарда лева и близо 200 млн. лева за ремонт и поддръжка на самолетите МиГ-29 и Су-25, с които армията разполага.

Учебно-тренировъчни самолети ще се употребяват за първичната подготовка на летците, като заменят сегашните машини " Пилатус ", употребата на които е много скъпа. Българската войска разполага с шест самолета, произвеждане на швейцарската компания " Пилатус Еъркрафт ". При покупката на самолетите " Пилатус " през 2003 година беше посочено, че тяхната употреба е към четири пъти по-евтина, в сравнение с употребяваните тогава чешки машини Л-39.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР