Министерството на отбраната публикуваха доклад, който показва програмата за развитие

...
Министерството на отбраната публикуваха доклад, който показва програмата за развитие
Коментари Харесай

Готова е програмата на МО за развитие на отбранителните способности на страната до 2032 година

Министерството на защитата разгласиха отчет, който демонстрира програмата за развиване на отбранителните качества на въоръжените сили на Република България до 2032 година. 

Тя обезпечава последователност и надгражда почналия с признатата от Народното събрание през 2015 година " Програма за развиване на отбранителните качества на Въоръжените сили на Република България 2020 " развой на стратегическо преосмисляне на отбранителната политика и създаване на съответни на провокациите на стратегическата среда отбранителни качества.

Целта на актуалната Програма е да дефинира стратегическата рамка и главните

параметри на отбранителната политика, като обезпечи построяването и поддържането на съответни на рисковете и заканите отбранителни качества на Въоръжените сили до 2032 година, а в някои посоки и оттатък този небосвод.

Този стратегически документ на защитата дефинира минимално нужните

отбранителни качества на Въоръжените сили за осъществяване на признатото равнище на политическа упоритост за тяхното потребление. Той задава параметрите за развиване и главните насоки за създаване на отбранителните качества на Въоръжените сили до 2032 година, посредством ангажиране на политическите, икономическите, софтуерните, осведомителните, военните и гражданските запаси на страната. Отчетени са и протичащите процеси на стратегическо преосмисляне в НАТО и Европейски Съюз.

Програма 2032 ще послужи за основа при създаването на " План за развиване на

Въоръжените сили на Република България до 2026 година “, следващ План за развиване на Въоръжените сили за интервала от 2027 до 2032 година и за дълготраен " Инвестиционен планпрограма до 2032 година “

Цялата стратегия:  https://www.mod.bg/bg/doc/programi/20210121_Programa_2032.pdf
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР