Министерството на отбраната обвини президентската институция в манипулиране на общественото

...
Министерството на отбраната обвини президентската институция в манипулиране на общественото
Коментари Харесай

Тежки обвинения към Президентството! МО изригна: Йотова манипулира и насажда страх у народа

Министерството на защитата упрекна президентската институция в манипулиране на публичното мнение. Във връзка с медийни запитвания за коментар по отношение на изказване на вицепрезидента Илияна Йотова, от ведомството декларират:
„ Тревожно е, че президентската институция манипулира публичното мнение с погрешни внушения за военната помощ за Украйна и по този начин подхранва акцията по дезинформация, която се води против България. Като подменя информацията за това, което страната ни е подготвена да даде като помощ, с това, което Украйна желае от България, вицепрезидентът заблуждава обществеността. “
И прецизират, че Министерството на защитата има цялостната поддръжка от държавното управление за военната помощ за Украйна, избрана с решение на Народното събрание.
„ Подкрепата изрично няма да заплаши боеспособността на българската войска и опциите на страната ни да се пази. България ще даде муниции, които са към края на своя запас, само че са в годно положение. Те са отвън нормативите за поддържане на ресурси и обезпечаване на подготовката на армията “, се показва още в позицията.
„ Обръщаме внимание, че с днешния си опит да разклати стабилността на постоянното държавно управление, вицепрезидентът насажда боязън и разединява, вместо да сплотява нацията “, допълват от ведомството.
По-рано във великотърновското село Балван вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява пред публицисти, че рецензиите към президента и този огън против президентската институция целят да отклонят вниманието на българската общност от това какво е поело българското държавно управление като ангажимент към президента Зеленски по време на срещата, която беше закрита за медиите.
„ На изказванията в президентската институция медиите бяха поканени, до момента в който при закрити порти се организираха срещите с изпълнителната власт “, посочи тя.
По думите ѝ другите отзиви и позиции на министър ръководителя и министъра на защитата от през вчерашния ден демонстрират, че несъмнено има предпочитание да се скрие нещо от българската общност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР