Министерството на отбраната на Южна Корея заяви в понеделник, че

...
Министерството на отбраната на Южна Корея заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Срещата Ким-Путин е възможна за Южна Корея

Министерството на защитата на Южна Корея съобщи в понеделник, че вижда опция за среща на върха сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и съветския президент Владимир Путин, оповестява " Йонхап ".

Изявленията идват на фона на спекулациите за вероятното пътешестване на Ким до Русия. Въпреки че няма информация както от Пхенян, по този начин и от Москва за вероятното пътешестване на Ким.

Руски медии оповестиха по-рано, че Путин е подхванал двудневно пътешестване до Владивосток в понеделник, с цел да взе участие във форума.

Напоследък Пхенян се стреми да ускори военните връзки с Москва вследствие на възходящото съдействие в региона на сигурността сред Южна Корея, Съединените щати и Япония.
 Ким и Путин се срещат през септември
Ким и Путин се срещат през септември

Според New York Times, оръжейните въпроси ще бъдат централна тематика

Припомняме, че на 4 септември беше обявено, че Ким Чен-ун възнамерява да пътува до Русия този месец, с цел да се срещне с президента Владимир Путин.

Това заяви New York Times, като цитира свои източници.

Двамата ще обсъдят опцията за доставка на Русия на повече оръжия за нейната война в Украйна и друго военно съдействие.

Това ще е рядко пътешестване в чужбина за Ким. Той ще пътува от Пхенян, столицата на Северна Корея, евентуално с брониран трен, до Владивосток, на тихоокеанското крайбрежие на Русия, където ще се срещне с Путин, споделиха публични лица. Ким може да отиде в Москва, само че това не е несъмнено.
 Звезден момент за Ким с Путин да заобиколи Китай и да получи достъп до съветски военни технологии
Звезден момент за Ким с Путин да заобиколи Китай и да получи достъп до съветски военни технологии

Колко обезпокоителен е съюзът сред Русия и Ким Чен Ун?

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разяснява предишния понеделник, че Русия обмисля провеждането на военни учения със Северна Корея.

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският водач Ким Чен-ун си размениха писма, в които дадоха обещание да разширят съдействието си. Съединените щати разполагат с разследващи данни, съгласно които друга група съветски чиновници е пътувала до Пхенян след визитата на министъра на защитата.

Вашингтон и преди е предупреждавал, че Северна Корея може да даде повече оръжия на Русия, чиито войски нахлуха в Украйна през февруари 2022 година Това е война, на която остро се опълчват Съединените щати и европейските им съдружници, а Москва я назовава " специфична военна интервенция ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР