Министерството на отбраната на САЩ е установило, че вчерашната самоубийствена

...
Министерството на отбраната на САЩ е установило, че вчерашната самоубийствена
Коментари Харесай

Пентагонът: Атаката на летището в Кабул е извършена само на едно място от атентатор самоубиец

Министерството на защитата на Съединени американски щати е открило, че вчерашната самоубийствена офанзива на летището на Кабул, е била осъществена единствено на едно място, а не на две, както бе обявено по-рано, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Високопоставен представител на Пентагона сподели, че нападател камикадзе се е самовзривил покрай един от входовете на аерогарата, където американски военни проверявали обезверени афганистанци, искащи да бъдат евакуирани от страната. Не е имало нападател самоубиец покрай хотел край летището, както се смяташе до момента. Генерал-майор Ханк Тейлър позволи, че известието за втора детонация се дължи на комплициране.

Групировката " Ислямска страна ", която пое отговорност за офанзивата, сподели нощес, че тя е била осъществена от един нападател, и разгласява негова фотография.

По последни данни при атентата са били убити 169 афганистанци, 13 американци и двама британци. Възможно е обаче броя да претърпи промяна на фона на царящото комплициране.

Вчерашният ден бе най-смъртоносният за американския боен контингент в Афганистан от август 2011 година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е провел през днешния ден заседание в Белия дом с присъединяване на своя екип по националната сигурност, военни и дипломати, съобщи Ройтерс.

Съветници предизвестили Байдън, че оставащите няколко дни до края на евакуационната задача в Афганистан на 31 август ще бъдат най-опасните. Нова офанзива на " Ислямска страна " в Кабул е евентуална, споделили те, в миг, когато Съединените щати приготвят проекти да ударят джихадистката формация в отговор на вчерашното нахлуване.

Байдън дал на военното командване на Съединени американски щати независимост на деяние при интервенциите против " Ислямска страна ".

Американските въоръжени сили имат опция да подслонят краткотрайно до 50 хиляди афганистански бежанци, сподели представителят на Пентагона Джон Кърби, представен от ДПА.

Генерал-майор Ханк Тейлър заяви, че Съединените щати са евакуирали през последните 24 часа от Кабул 300 свои жители. От началото на интервенцията от афганистанската столица са били изведени към 5100 американци, посочи той, представен от ТАСС.

Представители на държавното управление на Съединени американски щати споделиха пред Ройтерс, че американските въоръжени сили са евакуирали от 14 август от Афганистан общо към 105 хиляди души. Това са американци, афганистанци и жители на трети страни.

Сред евакуираните са минимум 34 непридружени малолетни афганистанци. 10 от тях към този момент са при фамилията си.

На интернационалното летище " Дълес " е оголен пункт за имунизиране против КОВИД-19 на идващите всеки ден хиляди евакуирани афганистанци, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на почитан представител на администрацията на Байдън.

Много дребна част от 40-те милиона поданици на Афганистан са имунизирани против причиняваното от новия ковид заболяване. По данни на Световната здравна организация от 20 август в страната са били сложени единствено 1,2 милиона дози ваксини.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР