Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че силите му

...
Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че силите му
Коментари Харесай

Русия отблъснала украински атаки край Соледар

Министерството на защитата на Русия съобщи през днешния ден, че силите му са отблъснал огромен брой опити за офанзиви от украинска страна против съветските позиции в Източна Украйна, а също, че съветските войски са отстъпили в един регион по тактически аргументи, съобщи Ройтерс.

В изказване на министерството се споделя, че Украйна е задействала повече от 1000 бойци и до 40 танка в 26 опита за офанзиви на фронтова линия, която се простира на повече от 95 км. Москва показва, че офанзивите са били осъществени по посока на град Соледар, който се държи от съветските войски.

„ Всички офанзиви от страна на частите на украинската войска са били отблъснати “, съобщи министерството. „ Няма пробиви в отбранителните линии на съветските сили. “

В същото изказване обаче се показва, че съветските сили са отстъпили малко в един регион на фронта, с цел да заемат „ по-благоприятни позиции “ покрай язовира „ Берхивка “ северозападно от Бахмут.

Създателят на частната военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин, чиито войски водят по-голямата част от сраженията във и към Бахмут, съобщи посредством своята пресслужба, че това, което е описало министерството на защитата, в действителност е „ погром “.

Пригожин, който е в открита омраза с министерството на защитата от месеци, нееднократно е упреквал висшето командване в саботиране на настъплението на „ Вагнер “ към Бахмут, а тази седмица ги упрекна, че са създали прекомерно малко, с цел да защитят фланговете на Бахмут, като по този метод са разрешили на украинските сили да си върнат част от позициите.

Разрушеният град Бахмут е в центъра на яростни боеве от месеци.

Министерството на защитата на Москва през днешния ден съобщи, че съветските щурмови елементи, имайки поради наемниците от „ Вагнер “, не престават се борят в западната част на Бахмут, подкрепяни от десантчици.

Украинските опити за контраофанзива по фланговете на Бахмут бяха отблъснати, допълват от министерството.

Украинският заместник-министър на защитата Ханна Маляр съобщи по-рано през днешния ден, че украинските сили са напреднали с към 2 км към Бахмут тази седмица и не са отстъпили никакви позиции през това време.

Ройтерс показва, че не е в положение да ревизира обстановката на бойното поле.

Етикети: РусияУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР