Министерството на отбраната на Русия представи документи, потвърждаващи сътрудничеството на

...
Министерството на отбраната на Русия представи документи, потвърждаващи сътрудничеството на
Коментари Харесай

Министерството на отбраната на Русия публикува документи за връзката на САЩ с биолаборатории в Украйна

Министерството на защитата на Русия показа документи, потвърждаващи съдействието на Съединени американски щати и Украйна в производството на биологични оръжия, съобщи РИА новости.
„ Смятаме, че съставни елементи за биологично оръжие са основани на територията на Украйна “, сподели генерал-лейтенант Игор Кирилов, шеф на Войските за радиационна, химическа и биологична отбрана ( RCBZ ) на съветските въоръжени сили.

„ Обръщам внимание на обстоятелството, че съглашението за взаимни биологични действия е подписано сред военното ведомство на Съединени американски щати и украинското министерство на опазването на здравето. Истинският адресат на средствата обаче са лабораториите на украинското министерство на защитата, ситуирани в Киев, Одеса, Лвов и Харков Общият размер на финансирането е 32 милиона $ ", добави той.

Ръководителят на войските на RCBZ означи, че един от кураторите на тези планове е ръководителят на офиса на DTRA (Агенцията за понижаване на заканите от защитата на САЩ) в посолството на Съединени американски щати в Киев Джоана Уинтръл.

Работа с вируси и патогени
Кирилов добави, че украинските лаборатории са били основният реализатор на плана Р-782 – предаването на заболявания посредством прилепи. Освен това изследванията са от систематичен темперамент и се организират минимум от 2009 година под директното управление на експерти от Съединени американски щати в границите на планове P-382, P-444 и P-568.
По думите му през това време учените са разпознали шест фамилии вируси, в това число коронавируси, и три типа патогенни бактерии - причинителите на чума, бруцелоза и лептоспироза.

„ Това се дължи на главните характерности на тези патогени, които ги вършат привлекателни за зараза: устойчивост към медикаменти, бързо разпространяване от животни към хора и по този начин нататък “, сподели той.

„ Като част от плана Flu-Fly-Way, Харковският институт по ветеринарна медицина изследва диви птици като вектори за предаване на високопатогенна инфлуенца по птиците. В същото време бяха оценени изискванията, при които процесите на предаване могат да станат неконтролируеми, да причинят стопански вреди и основават опасности за продоволствената сигурност “, сподели Кирилов.

Генералът означи също, че Министерството на защитата разполага с доказателства за прехвърлянето на определени в Украйна биопроби в трети страни, в това число Германия, Англия и Грузия.

Огнища в ДНР и Русия
Кирилов сподели, че в ДНР през 2018 година над 70 души са умряли от мултирезистентни варианти на туберкулоза.
„ Тези данни са доказани от експерти на Роспотребнадзор. По време на всеобщото огнище, записано в региона на Пески, са открити над 70 случая на болестта, които са приключили с бърза гибел. Това може да демонстрира умишлена зараза или инцидентно приключване на патогена от една от разположените на територията на Украйна биологични лаборатории “, сподели ръководителят на войските на РХБЗ.
Според него Министерството на защитата свързва и някои огнища на стопански значими болести в Русия с работата на тези биологични лаборатории.

" Само през 2021 година вредите от високопатогенна инфлуенца по птиците надвишиха 1,7 милиарда рубли, унищожени са 6 милиона глави домашни птици. В същото време в европейските страни загубите на селскостопанската промишленост от него възлизат на към 2 милиарда евро ", - сподели генералът.

Опитите да прикрият следите си
Кирилов сподели, че по време на унищожаването на изследователските документи украински учени даже не са били позволени в лабораторните здания.
„ Знаем, че по време на дейностите по разпродажба в лабораторията по ветеринарна медицина в село Хлебодарское ( Одеска област. - Ед.), работещи чиновници (граждани на Украйна. - Ед.) даже не бяха позволени в постройката! Тази лаборатория си сътрудничи с Научноизследователския противочумен институт Мечников в Одеса, който организира проучвания на патогените на чума, антракс, холера, туларемия, арбовируси “, сподели той.
Биологичните боклуци от тази лаборатория са извозени на 120 километра в посока западната граница в региона на обитаемоте места Тарутино и Березино.
Документите също бяха незабавно унищожени в биолабораторията в Херсон.

„ Една от аргументите за такова бързане може да бъде укриването на информация за огнището на дирофилариоза, зародила в Херсон през 2018 година, заболяване, излъчено от комари. Възниква въпросът за какво през февруари са открити четири случая на зараза, което не е типично за виталния цикъл на тези инсекти. През април 2018 година представители на Пентагона посетиха локални здравни заведения, където се срещнаха с резултатите от епидемиологичното проучване и копираха здравна документи “, сподели още Кирилов.
Според него украинските чиновници на тези лаборатории може да не са знаели за задачите на плановете.

„ Анализът на получената информация демонстрира, че украинските експерти не са наясно с евентуалните опасности от прехвърлянето на биоматериали, те всъщност се употребяват „ на мрачно “ и нямат действителна визия за същинските цели на настоящите проучвания “, сподели ръководителят на отдела. Войски на РХБЗ.
Той също по този начин разкритикува западни учени и медии, които се пробват да защитят опитите, извършени в Украйна.
„ Западните медии и някои „ биолози”, най-често с второ американско поданство, показват подозрения по отношение на достоверността на оповестените от нас материали. Искам да обърна внимание на обстоятелството, че документите са с подписи на действителни чиновници и са удостоверен с печати на организации “, акцентира генералът.

Не за първи път
Кирилов акцентира, че това не е първият път, в който Съединени американски щати организират сходно проучване „ от непознати ръце “.
„ Бих желал да напомня историческите обстоятелства, когато сходни безотговорни дейности на Съединени американски щати отвън националната пълномощия приключиха единствено с публично опрощение от американската администрация. гонорея с утвърждението на Белия дом “, сподели той.
Русия неведнъж призоваваше за следствие на сходни произшествия, само че Съединени американски щати и техните съдружници блокираха тази самодейност.

„ От 2016 година, сега, в който стартира осъществяването на плановете, които споменахме (включително UP-4, UP-8 и P-781), Съединени американски щати и Украйна съзнателно мълчаха за тях в интернационалните отчети “, сподели генералът.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че Украйна има мрежа от повече от 30 лаборатории, участващи в американската военна биологична стратегия. Общото им финансиране надвиши 200 милиона $.
На собствен ред заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нуланд сподели, че в Украйна има уреди за биологични проучвания, а Киев и Вашингтон в този момент работят, с цел да предотвратят насъбраните там материали от попадане в ръцете на съветските сили. Руското министерство на защитата одобри това като удостоверение за присъединяване на Пентагона във военно-биологични стратегии в Украйна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР