Министерството на отбраната на Русия показа видео от претърсването от

...
Министерството на отбраната на Русия показа видео от претърсването от
Коментари Харесай

Кремъл пусна потресаващи кадри: Руски войници с автомати карат турски моряци да паднат на колене на собствения им кораб

Министерството на защитата на Русия сподели видео от претърсването от съветски военни на кораба за насипни товари „ Шюкрю Окан “, носещ името на сподвижника на ататюрк адмирал Шюкрю Окан.

Балкерът плаваше под флага на Палау към украинското пристанище Измаил в одеска област и беше спрян с потребление на оръжие на 13 август от съветския патрулен транспортен съд на Черноморския флот на РФ „ Василий Биков “, съобщи OFFnews.bg.

Руснаците влизат с автомати, ориентирани към турските моряци.

Карат ги да паднат на колене.

Събитията са в интернационалните води покрай България и Турция, в които Русия няма безусловно никакви права над комерсиалните кораби и не дават отговор на никакви интернационалните закони.

Самият транспортен съд е непозната територия.

Това може да се случи с всеки различен транспортен съд.



Кадрите на ведомството на Шойгу, би трябвало да внушат, че руснаците са властелините на морето. Започват с това, че хеликоптер Ка-29 облита плавателния съд, след което група съветски военни вземат на абордаж кораба.

Руското военно ведомство оповестява, че военните „ ревизирали документите “ и провели „ претърсващи мероприятия “, като всичко това е „ осъществено професионално “ в сходство с условията на интернационалното законодателство. След претърсването руснаците съставили протокол, а корабът траял плаването си към Измаил.

На фрагментите, снимани от въздуха, с които се похвали МО на РФ може да се види човек във военна униформа и хора, стоящи на палубата на колене с ръце зад тила. После военните с оръжие бягат към палубната рубка и слагат под дулата на автомати на колене намиращите се и там членове на екипажа, в това число и капитана. Питат капитана за какво не е спрял кораба. С помощта на сътрудник, помагащ с превода, капитанът дава отговор на турски език, че не е схванал добре. Според изявления в обществените мрежи в началото на настояването на руснаците да спрат кораба, турският екипаж им дал отговор да вървят при крайцера " Москва ". Едва откакто разкрили картечен огън по кораба, " Шюкрю Окан " спрял.

Целият случай с нападението на съветски военни против цивилен транспортен съд се разигра наоколо до българската територия. За да го спре кораба руснаците стреляха по него и това е първият случай с приложимост на мощ и оръжие против цивилен мореплавателен съд отвън акваторията на Украйна.

Russians published footage of the raid on the Sukru Okan ship that was stopped in the Black Sea on its way to Izmail. As I understand, the crew of the ship first told the occupiers to go where Moskva went and only stopped after the Russians fired shots?

Then the officer…
— Dmitri (@wartranslated)
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР