Министерството на отбраната на Русия поднови предложението си към украинските

...
Министерството на отбраната на Русия поднови предложението си към украинските
Коментари Харесай

Русия поднови призива си към украинските военни в Азовстал да сложат оръжие

Министерството на защитата на Русия възобнови предлагането си към украинските военни, които се намират в металургичния цех "Азовстал " в обсадения град Мариупол, да се предадат, оповестява организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Руската страна е подготвена през днешния ден още веднъж да разгласи краткотрайно преустановяване на огъня ,

с цел да могат бойците от националистическите батальони и задграничните наемници да сложат оръжие и да се предадат, съобщи генерал-полковник Михаил Мизинцев от Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация, съобщи ТАСС.

Мизинцев посочи, че украинските военни, националисти и цивилни ,

намиращи се в региона на металургичния цех, не са се възползвали от същото предложение, годно за през вчерашния ден.

Руските сили ще съблюдават преустановяване на огъня в региона на "Азовстал ", до момента в който предлагането е в действие - от 14:00 ч. московско време (и българско) на 20 април, осведоми Ройтерс, като цитира съветското министерство на защитата.

Генерал-полковник Михаил Мизинцев упрекна украинските управляващи, че не се грижат за спасяването на своите военнослужещи

и демонстрират "пълна безнаказаност за планувания скръбен излаз от съпротивата в останалото огнище Мариупол ", оповестява ТАСС. Мизинцев даде гаранции от името на Руската федерация, че всички, които се предадат, ще запазят живота си и ще им бъде оказана здравна помощ.

По думите му Русия към този момент е удостоверила хуманното си отношение към военнопленниците и подсигурява спазването на Женевските конвенции за отнасяне на военнопленници.

Вижте още:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР