Министерството на отбраната на Русия основателя на частната военна компания

...
Министерството на отбраната на Русия основателя на частната военна компания
Коментари Харесай

Москва обвини Пригожин, че носи полза на врага, но му обеща снаряди

Министерството на защитата на Русия създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, че " екзалтираните заявки, че били блокирани доставките на муниции за доброволците в щурмовите отряди ", са контрапродуктивни и " играят единствено в интерес на врага ".

Пригожин през вчерашния ден. Силите му са водещи в обсадата на Бахмут в миг, в който съгласно някои наблюдаващи звездата му залязва, а той упреква за ставащото " чудовищната военна администрация ".

Ще се отдели предпочитано внимание на това да се даде всичко належащо на " доброволците и военнослужещите в щурмовите подразделения ", а " всички поръчки за муниции... ще се изпълнят във допустимо най-кратки периоди. Така е било и по този начин ще бъде ".

В известието си институцията увери, че ще скоро ще стартират доставки освен за февруари, само че и за март. В средата на месеца наемници от " Вагнер " приканиха министерството в няколко видеообръщения да даде муниции и " в точния момент " да им даде въоръжението им. В един от клиповете мъж във военна униформа, че подразделението му е " безусловно отрязано от доставките на муниции ".

Впрочем " Вагнер " не попада на никое място поименно в позицията на министерството. В средата на месеца " Ройтерс " заяви за информация, че медии и институции са получили разпореждане да не загатват нито групата му, нито самия Пригожин.

Опитът да се сътвори ерес в тесния механизъм на взаимоотношение и поддръжка сред подразделенията на съветските групировки са контрапродуктивни и играят единствено в интерес на врага.
Министерството на защитата на Русия

Пригожин обаче и на това известие с аудиозапис, в който упреква министерството, че плюе по " Вагнер " и пробва да " скрие закононарушенията си пред бойците, които правят героизъм ":

Ако към този момент преминахме на обществена преписка с Министерството на защитата: ЧВК " Вагнер " не получава 80% от боеприпасите, изисквани за осъществяване на бойните задания.
Евгений Пригожин,
създател на ЧВК " Вагнер "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР