Министерството на отбраната на Република България поздравява Кралство Швеция по

...
Министерството на отбраната на Република България поздравява Кралство Швеция по
Коментари Харесай

Министерството на отбраната: Швеция, добре дошла в НАТО

Министерството на защитата на Република България поздравява Кралство Швеция във връзка присъединението на страната към най-мощния защитителен съюз в света. Швеция стана 32-ия пълновръстен член на Алианса и ще способства за повишение на сигурността в Балтийския район, Източния фланг на НАТО и за цялата евроатлантическата зона.

Присъединяването на Кралство Швеция в НАТО изпраща ясно политическо обръщение за значимостта на Алианса за гарантирането на сигурността в Европа. То открива и спомагателни благоприятни условия за засилено двустранно съдействие в областта на защитата.

България поредно поддържа политиката на отворени порти на Алианса. Новите членки на Алианса - Република Финландия и Кралство Швеция подадоха кандидатурите си за присъединение към НАТО на 18 май 2022 година Протоколите за присъединението на двете страни към Алианса бяха подписани на 5 юли 2022 година в Брюксел. На 13 юли 2022 година Народното събрание на Република България ратифицира протоколите за присъединението на Република Финландия и Кралство Швеция към Северноатлантическия контракт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР