Министерството на отбраната на Москва публикува изявление, в което отрича

...
Министерството на отбраната на Москва публикува изявление, в което отрича
Коментари Харесай

УКРАЙНА: Това е агресивна война. Светът може и трябва да спре Путин

Министерството на защитата на Москва разгласява изказване, в което отхвърля известията, че съветски военен аероплан е бил свален в Украйна, като заяви, че е унищожена цялата противовъздушна защита на източноевропейската нация, откакто Кремъл разпореди „ специфична военна интервенция “ през границата.

В публично известие в четвъртък министерството написа: „ Украинската гранична работа не оказва опозиция на съветските подразделения. Противвъздушните качества на украинските въоръжени сили са потиснати. Военната инфраструктура на военновъздушните бази на украинските въоръжени сили е отвън употреба.

В изказването се твърди също, че известията в задгранични медии за съветски аероплан, свален на украинска територия, не са правилни.

По-рано в четвъртък Киев съобщи, че пет съветски самолета и един хеликоптер са били свалени в региона на Луганск, покрай следената от сепаратистите територия, която съветският президент Владимир Путин публично призна за самостоятелна в понеделник.

Оттогава външният министър на Киев Дмитро Кулеба разгласи, че е в ход " пълномащабна " инвазия в страната. „ Това е нападателна война “, сподели той в изказване. „ Украйна ще се пази и ще победи. Светът може и би трябвало да спре Путин. Времето за деяние е в този момент.”

Президентът Владимир Зеленски разгласи военно състояние в страната, като прикани жителите да останат спокойни и да си стоят вкъщи.

Чуждестранните водачи осъдиха дейностите на Москва, като президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че Русия е оповестила „ преднамерена война “, която ще докара до „ пагубни загуби на живот и човешки премеждия “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР