Министерството на отбраната на Китай изрази недоволството си пред САЩ

...
Министерството на отбраната на Китай изрази недоволството си пред САЩ
Коментари Харесай

Китай недоволства от доклада на Пентагона

Министерството на защитата на Китай изрази недоволството си пред Съединени американски щати от отчет на Пентагона, в който се загатва, че китайската войска тренира бомбардировки над обекти на Съединените щати и съдружниците им, осведоми " Ройтерс ".

Ведомството назова отчета " чисти догадки ".

Оценката е оповестена на фона на комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай. Ежегодният отчет акцентира напъните на Китай да усили въздействието си по света. Според Пентагона Китай е отделил за защита през 2017 година повече от 190 милиарда $.

Министерството на защитата на Китай разгласи в известие, че отчетът показва погрешно стратегическите планове на Китай и преувеличава " по този начин наречената китайска военна опасност ".

Китайските въоръжени сили уверено отхвърлят заключенията на Пентагона и са изразили недоволството си пред Вашингтон, се добавя в известието. Уверява се, че Китай се е насочил към спокойно развиване и националната тактика е блян към защита на страната.

Китай постоянно е допринасял за международния мир и отбраната на международния ред, разясняват от министерството.

Според Пекин модернизирането на въоръжените сили на страната е за отбрана на суверенитета, сигурността, ползите за развиване, международния мир, стабилността и просперитета.

Китайската военна промяна, създаването на оръжия и качествата за защита са рационални и оправдани. Критиките в отчета на Съединени американски щати са чисти догадки, се разяснява в позицията на азиатския колос.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР