Министерството на отбраната на Беларус определи съобщението за ракетен удар

...
Министерството на отбраната на Беларус определи съобщението за ракетен удар
Коментари Харесай

Минск опроверга информация за нападение над село в Беларус

Министерството на защитата на Беларус дефинира известието за ракетен удар от съветски аероплан по беларуско село като подправена информация.

" Министерството на защитата недвусмислено декларира, че информацията за ракетен удар по беларуско село е цялостна нелепост ", сподели формалната говорителка на министерството на защитата Ина Горбачова.

Пресслужбата на ведомството съобщи в своя канал в Teлеграм, че публикуваната информация за удар по територията на републиката е " поредна провокация и опит за разлюляване на беларуското обществ ". " Към 18:30 ч., макар изказванията на украински публични лица и известията на редица телевизионни канали, нито оборудванията за надзор и разузнаване на въздушното пространство, нито подразделенията на министерството за изключителните обстановки, изпълняващи задания в тези региони, не потвърдиха тази информация ", означиха от беларуското министерство на защитата.

По-рано украинските обществени мрежи оповестиха, че съветски самолети от въздушното пространство на Украйна са обстрелвали беларуското село Копани, напомня ТАСС.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР