Министерството на отбраната /МО/ отложи с два дни преговорите за

...
Министерството на отбраната /МО/ отложи с два дни преговорите за
Коментари Харесай

МО отложи преговорите за поддръжката на изтребителите МиГ-29

Министерството на защитата /МО/ отсрочи с два дни договарянията за контракта, който би трябвало да обезпечи поддръжката на 15 изтребителя МиГ-29. Причината е тъжба против решението за разкриване на процедурата, излиза наяве от уеб страницата за публични поръчки на Министерството. Засега от МО не показват кой е обжалвал процедурата и по какъв начин забавянето ще се отрази на летателната подготовка.

Покана за подписване на рамково съглашение беше отправена единствено към РСК "МиГ ". Поръчката е за 81 милиона и 200 хиляди лв.. Мотивите са, че България има потребност от главния си изтребител за извършване на задачата за защита на въздушното пространство, нужни са и повече машини, с които да се правят тренировките на водачите.

Министерството изяснява, че употребата на машините е допустима до 2029-та година, само че има редица системи и елементи, които имат по-малък запас. РСК "МиГ " са единствените с лиценз да вършат поддръжката, с което МО изяснява и потребността компанията да бъде потърсена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР