Министерството на отбраната изпрати писма до фирмите Патриа и Дженерал

...
Министерството на отбраната изпрати писма до фирмите Патриа и Дженерал
Коментари Харесай

Министерството на отбраната прекрати процедурата за придобиване на бойни бронирани машини

Министерството на защитата изпрати писма до компаниите " Патриа " и " Дженерал Дайнамикс ", че приключва процедурата за придобиване на бойни бронирани машини за Сухопътните войски.

Ценовите оферти на двете компании, позволени до втория ѝ стадий, доста надвишават рамката, одобрена от Народното събрание, оповестиха от министерството.

До преустановяване на процедурата се стигна откакто министърът на защитата Красимир Каракачанов разпореди на специфична политико-военна работна група да организира информативни срещи с представители на компаниите по отношение на опциите за понижаване на цените.

От диалозите стана ясно, че това е невероятно без основна смяна на условията на тактико-техническите задачи по плана, които биха разрешили на компаниите да предложат различни механически решения при опазване на изискваните бойни качества на машините.

В същото време възможна смяна в условията пък би довела до дискриминиране на отстранените към този момент участници в процедурата.

Междувременно министърът на защитата разпореди на управлението на държавното сдружение " ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ " ЕАД да изследва опциите за образуване на взаимно произвеждане на бойни машини на територията на България с оптимално присъединяване на българската отбранителна промишленост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР