Министерството на отбраната има готовност да помогне за транспортирането на

...
Министерството на отбраната има готовност да помогне за транспортирането на
Коментари Харесай

Министерството на отбраната в готовност да помогне за транспортирането на сръбските деца

„ Министерството на защитата има подготвеност да помогне за превозването на сръбските деца, потърпевши през вчерашния ден при пътната злополука край Стара Загора “.

Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов пред публицисти след церемонията във Военномедицинска академия, с която беше маркиран „ Денят на спасението “, оповестиха от военното ведомство за Moreto.net. 

„ След злополуката реагирахме в точния момент. Командирът на Втора механизирана бригада бригаден военачалник Станимир Христов беше на място, с цел да бъде оказано подпомагане. Осигурихме рейс и конвой и изчакваме, с цел да може да транспортираме децата към Сърбия “, уточни министър Стоянов.
Той съобщи, че в такива обстановки Министерството на защитата постоянно е готово да реагира и да окаже помощ на населението  - на български и на задгранични жители.

„ Ние сме разполагаем на българското общество. При нужда имаме подготвеност да правим и здравна евакуация. Дежурен аероплан „ Спартан “ е в едночасова подготвеност за политане, може да бъде употребен и вертолет “, разясни той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР