Министерството на околната среда и водите отпусна по-големи количества вода

...
Министерството на околната среда и водите отпусна по-големи количества вода
Коментари Харесай

МОСВ отпуска три пъти повече вода за производство на ток

Министерството на околната среда и водите отпусна по-големи количества вода за произвеждане на ток, оповестява БНР.

В графика за януари е написано три пъти повече вода от досегашното количество да отиват за произвеждане на електрическа енергия.

Според инж. Димитър Куманов от Сдружение " Балканка " това е безусловно вярно.

По негови думи огромните язовири у нас са проектирани с голям брой цели. " Те са от по този начин наречените сложни и значими язовири и някои от тях са проектирани за питейни потребности и напояване, както и за произвеждане на електрическа енергия в разнообразни комбинации , само че огромните и най-важни, които са " Белмекен ", " Батак " и язовир " Въча ", поддържат главните водохранилища на най-големите каскади. Тези каскади тъкмо за това са проектирани - когато има най-голямо ползване (януари месец всяка година), те да са посъбрали вода в останалото време, да им е останало, тъй че през този леден месец да покриват върховите консумации " , изясни той.

Куманов отхвърли, че сега има доста огромно количество вода в язовирите и акцентира, че според месечните графици на Министерство на околната среда и водите тази година в множеството от язовирите има тъкмо толкоз вода, колкото е имало предходната година по същото време.
 Очаква се по-висок приток от бент. „ Кърджали “, „ Студен бунар “ и „ Ивайловград “
Очаква се по-висок приток от бент. „ Кърджали “, „ Студен бунар “ и „ Ивайловград “

Затова предизвести МОСВ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР