Министерството на околната среда и водите обяви нова защитена зона

...
Министерството на околната среда и водите обяви нова защитена зона
Коментари Харесай

Екоминистерството обяви нова защитена зона Камчия


Министерството на околната среда и водите разгласи нова предпазена зона "Камчия " за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна, оповестяват от пресцентъра на екоминистерството.

Според заповедта, подписана от министъра в оставка Борислав Сандов, под отбрана ще са над 129 хиляди декара, от които 7 500 декара - морски пространства. Територията на зоната е в землищата на няколко села в община Аврен и в община Долни чифлик, област Варна.

Обявяването на режимите на предпазената зона се прави поради стартиралата наказателна процедура против България поради несъблюдение на отговорностите й по директивата за местообитанията.

Според Сандов, заповедта с спомагателни режими на отбрана е трябвало да бъде издадена до 2014 година Той припомня, че поради неизпълнението на Директивата и неналичието на тези решения, Европейска комисия заведе дело против България в Съда на Европейски Съюз.

С новата заповед ще бъде преодоляна още една наказателна процедура против страната ни - за неналичието на ограничения за запазване на китоподобните в морските ни предпазени зони.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР