Министерството на околната среда и водите е сключило споразумение за

...
Министерството на околната среда и водите е сключило споразумение за
Коментари Харесай

Скандал: Г-н екоминистър, защо съмнителни гардове не пускат туристи в защитени зони?

Министерството на околната среда и водите е сключило съглашение за защита на зоните от Натура 2000 и предпазените територии със съмнителна неправителствена организация, учредена месец преди подписването, разгласи пред Lupa.bg Иван Пандъков от рибарски клуб „ Балканка “.

Преди към две седмици получихме сигнал, че хора са възпрепятствани да се движат в региона на хижа Петрохан. Кметът на село Бързия удостовери информацията, че регионът се охранява. Започнахме да изследваме и се оказа, че някаква организация на име „ Национална Агенция за Контрол на Защитените Територии “ към този момент охранява региона. Съмнителто е какво въобще вършат там тези гардове и по какъв начин желаят да се пази " Натура ". Едно такова действие би следвало да е в пълномощията на Министерство на вътрешните работи, а не на някаква организация, която се оказа, че е основана януари месец тази година, добави Пандъков.



Снимка на рейнджърите от Форт Макей в Канада, която до преди дни седеше на формалния уебсайт на „ Национална Агенция за Контрол на Защитените Територии “

По думите му съглашението за тази активност е подписано персонално от министъра на околната среда и водите и вицепремиер по климата Борислав Сандов.

Когато отидохме на място, видяхме, че освен хижата, само че и много огромна територия към нея са заградена. Всичко това е доста необичайно, добави той.

Според него има два разновидността за това безчинство. Първият вид е, че се приготвя регионът за бъдещи минни действия. Нещо, което е безумно, когато става въпрос за територия от " Натура ", само че е евентуално да желаят да научат хората, че там към този момент не може да се върви и те да стартират да си вършат каквото желаят. Факт е, че настоящето държавно управление има тактика за развиване на минното дело.

Вторият вид е, че тъй като предстоят раздавания на еврофондове за мониторинг на предпазени зони, желаят да се възмолзват и да вземат тези суми.

Каквото и да е обаче, индикациите не са позитивни. Става ясно, че в цялата работа има нещо подправено, а зад нея седи някой със ужасно доста пари, безапелационен е Пандъков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР