Министерството на околната среда и устойчивото развитие има План за

...
Министерството на околната среда и устойчивото развитие има План за
Коментари Харесай

Евтаназия и стерилизация за част от хипопотамите на Ескобар, размножавали се неконтролируемо

Министерството на околната среда и устойчивото развиване има План за ръководство и надзор на хипопотамите в Колумбия. Стерилизацията ще стартира идната седмица, сподели министър Мария Сузана Мухамад Гонсалес. По проект тази година ще бъдат стерилизирани 20 хипопотама, а от 2024 година задачата е да бъдат стерилизирани 40 животни годишно. Всяка процедура коства приблизително 40 милиона песос (9800 щатски долара).

Колумбийското държавно управление заяви, че реализира прогрес във връзка с преместването на животните в други страни като Мексико и Индия, както и във връзка с етичната евтаназия.

" Трябва да уточним, че това не е единствената тактика, нито пък би била задоволителна, не бихме могли да направляваме популацията единствено със дезинфекция ", сподели Мухамад.

Колумбия от години се бори с неконтролируемото разпространяване на дивите хипопотами. През 2022 година те са добавени в листата на инвазивните типове в страната.

Животните са поколение на четири африкански хипопотама, импортирани от най-известния колумбийски наркобос за комплекса му от имения " Хасиенда Наполес ". След като той е убит от силите за сигурност през 1993 година, комплексът запада и хипопотамите се реалокират в близките гори.

В страната към този момент има повече от 160 хипопотама. Животните унищожават ниви, нарушават салдото на екосистемата и излагат на заплаха локалните поданици. Ако не бъде следена, популацията може да нарасне до 1000 животни до 2035 година, споделиха от министерството.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР