Министерството на образованието и науката ще търси решения, така че

...
Министерството на образованието и науката ще търси решения, така че
Коментари Харесай

МОН ще търси решения за училищата, които не могат да си позволят отопление през зимата

Министерството на образованието и науката ще търси решения, тъй че да не се постанова спиране на образователния развой поради ниски температури, поради високата цена на газа и терзанията на доста учебни заведения в страната за идния зимен сезон.

Това съобщи просветният министър проф. доктор Сашо Пенов. Той добави, че при проблем с високите сметки ще се вършат планове в границите на закона и след съответен разбор на потребностите на всяко едно учебно заведение ще се търси съответно решение по какъв начин да се обезпечи присъствено образование.

Затрудненията на някои шефове на учебни заведения с електронната система на Министерството на образованието и науката няма по какъв начин да попречи на началото образователния развой, увери просветният министър Сашо Пенов. Той изясни, че проблемите в системата идват от това, че в един и същи миг от доста консуматори са вкарват прекалено огромно количество данни. В същото време има шефове, които са се организирали да свършат тази работа още през лятото и в този момент нямат сходни компликации, добави Пенов. Той увери, че даже да има закъснение с няколко дни на въвеждането на данните, това няма да сътвори проблем.

Министрите на образованието и опазването на здравето проф. доктор Сашо Пенов и доктор Асен Меджидиев показаха в 55-то Средно учебно заведение " Петко Каравелов " план за въвеждане на телемедицина.

Проектът започва пилотно в четири учебни заведения в София, които имат построена връзка с Центъра за незабавна помощ и УМБАЛСМ " Пирогов ". Така, при нужда, здравната сестра в учебното заведение, ще може да употребява препоръките на доктор експерт.

Според министрите на опазването на здравето и образованието тази процедура би била от особена изгода за учебните заведения в дребните обитаеми места, които са отдалечени от лечебните заведения. За да се вкара на всички места, обаче, е належащо първо да се проучва изгодата от нея в границите на пилотния план.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР