Министерството на образованието и науката разпредели вчера и днес 180

...
Министерството на образованието и науката разпредели вчера и днес 180
Коментари Харесай

Вече са разпределени 180 000 теста за учениците от първи до четвърти клас

Министерството на образованието и науката разпредели през вчерашния ден и през днешния ден 180 000 щадящи теста за учениците от I до IV клас. Тестове получиха общо 11 районни ръководства на образованието /РУО/ в страната, оповестиха от пресцентъра на МОН.

Днес преди обяд 81 000 теста бяха предадени на РУО София-град. Със съдействието на Столичната община те бяха откарани в нейната логистична база в Панчарево. До 11:00 часа в понеделник нужните количества ще бъдат раздадени на училища-майки в 24-те региона на столицата.

Следобeд в същия ден ще ги получат всички останали учебни заведения в София. Дотогава ще има изясненост какъв брой родители са съгласни децата им да се върнат в клас при тестване два пъти в седмицата.

В понеделник се чака да дойдат останалите 220 000 теста за възпитаници. Те незабавно ще бъдат разпределени по областите, които не са получили от първата партида.

Министърът на образованието и науката и министърът на опазването на здравето в служебното държавно управление ще издадат на следващия ден заповед, в която ще бъде в детайли написан механизмът за тестването на децата.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Малките възпитаници ще бъдат тествани в учебните заведения, като би трябвало да са закусили 30 минути преди процедурата.

Министър Николай Денков се обърна с апел към родителите да поддържат учителите в този развой, тъй като всичко това се прави в името на здравето на техните деца.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Присъственото образование за дребните възпитаници ще се възвърне, в случай че родителите на най-малко 50 % от децата - на равнище паралелка - са съгласни децата им да бъдат тествани. Иначе целият клас ще остане да учи онлайн, както до момента.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Ако множеството деца са в учебно заведение, само че някои останат у дома, те ще се образоват от разстояние синхронно или асинхронно, според от опциите на учебното заведение, напомнят от МОН.

Вижте всички фотоси

Приоритет на МОН е присъственото образование в безвредна среда за здравето на възпитаници и учители, декларират още веднъж от министерството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР