Министерството на образованието и науката предлага промени в учебните програми

...
Министерството на образованието и науката предлага промени в учебните програми
Коментари Харесай

Промени в учебните програми местят творби на Вазов в по-долен клас, шахът влиза във физическото

Министерството на образованието и науката предлага промени в образователните стратегии по общообразователните образователни предмети от I до X клас. Целта е тяхното рационализиране и актуализиране в няколко насоки.

Първата група промени са за отпадане на тематики, предстоящи резултати и понятия и ще обзет предмети като български език и литература (БЕЛ), математика, информатика, философия, география и стопанска система, физика и астрономия, химия и запазване на околната среда, биология и здравно обучение. По география и стопанска система да вземем за пример отпада понятието „ бранш “; а по БЕЛ – анотация и делово писмо.

Друга смяна е обвързвана с пренасяне на тематики, предстоящи резултати и понятия в различен клас в границите на стадия – по БЕЛ, математика, география и стопанска система и химия и запазване на околната среда. Предвижда се да вземем за пример Вазовите „ Левски “ от „ Епопея на забравените “ и „ Под игото “ да се реалокират от Х в IX клас, с цел да се освободи образователно време за десетокласниците да се приготвят за Национално външно оценяване. По математика понятието „ Проста рента “ се реалокира от V в VII клас, а тематиката „ Еднаквости в равнината “ минава от общообразователна в разширена подготовка. Нови понятия и предстоящи резултати се включват по география и стопанска система, химия и запазване на околната среда и биология и здравно обучение.  Отпада и условието за най-малък брой оценки за образователен период по непознати езици в VIII – X клас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР