Министерството на образованието и науката обмисля удължаване на учебната година

...
Министерството на образованието и науката обмисля удължаване на учебната година
Коментари Харесай

Обмилсят удължаване на учебната година за 1-6 клас

Министерството на образованието и науката обмисля удължение на образователната година с две седмици за учениците от 1-ви до 6-и клас през юни. Това заяви отрасловият министър Красимир Вълчев, представен от.

„ Училищата решат идващите седмици да организират действия по ползи, планови действия, всевъзможен вид занимания в електронна среда, да отсрочат образователните седмици за юни месец. От 1-ви до 6-и клас имаме две седмици маневреност през юни месец. От 7-и до 12-и клас не желаеме да навлизаме през юли месец. Педагогическите препоръки ще решат тази планова седмица по кое време да я оставят. Ако я оставят за края на годината, могат и екскурзии да провеждат в това число ”, Надеждата ни е, че до Коледа ще бъде цялостното прекратяване на образователния развой в просветителните институции. След Нова година най-вероятно отново ще имаме нужда от прекратяване, само че то ще бъде отчасти, с периодично повтаряне ".

През идната седмица ще бъдат гласувани в допълнение 15 милиона лв. за поддръжка на учебните бюджети, с които да бъдат закупени преносими компютри, таблети  дезинфектанти, машини за филтриране на въздуха.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР