Министерството на образованието и науката не одобрява и не е

...
Министерството на образованието и науката не одобрява и не е
Коментари Харесай

МОН изтегли книга с вулгарни думи за 5 клас

Министерството на образованието и науката не утвърждава и не е одобрявало включването на творби в самодейността " Разказвачът на приказки ". Това е позицията на ведомството, изпратена до медиите по отношение на рецензиите на родители към книга, съдържаща нецензурни думи и предлагаща се за образование в 5 клас.

От МОН изясняват, че самодейността е подкрепена " кардинално с писмо, изпратено през 2020 година " В него категорично е посочено, че отговорността за подбора на създатели и текстове е на уредниците на националната самодейност за поощряване на четенето.

Писмото от МОН е изпратено до РУО с инструкции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения по време на пандемията от COVID-19 при провеждането на четенията.

Самата самодейност е препоръчана на МОН от партньорска организация (Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " ). Тя е подкрепена като осъществяване на признатата от Министерски съвет Национална тактика за поощряване и повишение на грамотността (2014 - 2020), която извежда политиките за четене като основни за повишение на грамотността на нацията, аргументират се още от там.

Организаторите не са търсили поддръжка от МОН, нито са представяли лист с определени създатели и творби, които имат намерение да четат в учебни заведения, както е станало, когато са показали самодейността си през образователната 2021-2022 година

След извършен диалог с уредниците на " Разказвачът на приказки " книгата на Николай Теллалов ще бъде изтеглена от самодейността, оповестяват от Министерство на образованието.

Протест против книгата изрекоха и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която написа " да не се протяга ръка на децата ", както и от Вътрешна македонска революционна организация, които желаят спор какво да се чете на децата в учебно заведение.
 Стартира подписката за референдум против джендър идеологията
Стартира подписката за референдум против джендър идеологията

Комитетът бе показан от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР