Министерството на образованието и науката (МОН) ще проследи реализацията на

...
Министерството на образованието и науката (МОН) ще проследи реализацията на
Коментари Харесай

МОН ще проучва какво се случва с българските висшисти

Министерството на образованието и науката (МОН) ще наблюдава реализацията на повече от 70 000 български висшисти. Това ще стане посредством плана GRADE, финансиран по стратегия " Еразъм+ ", в който  вземат участие към 2/3 от държавите-членки на Европейски Съюз.

Целта на плана е да изследва реализацията на приключилите студенти в България през две съответни университетски години - 2020/21 година и 2016/17 г. Ще се направи и съпоставяне със приключилите студенти в 16 други страни.

Изследването обгръща забележителен размер от въпроси, свързани с удовлетворението на младежите от тяхното образование, спомагателните курсове и квалификации, които са минали и др. 

Чрез плана ще могат да се сравнят разнообразни системи на висше обучение в Европа, както и ще се разпознават методите, по които те могат да станат по-добри в подготовката на младежите на пазара на труда.

Информацията ще подпомогне  виновните институции, които образуват политиките в областта на висшето обучение. Резултатите от проучването ще бъдат оповестени в неизвестен формат, а данните ще бъдат интегрирани в интернационална база. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР