Министерството на националната отбрана на Турция съобщи в акаунта си

...
Министерството на националната отбрана на Турция съобщи в акаунта си
Коментари Харесай

След атентата в Анкара: Турската армия с мащабни удари по кюрдските бойци от ПКК в Ирак

Министерството на националната защита на Турция заяви в акаунта си в обществената мрежа X, че турските военновъздушни сили са направили в неделя вечер редица акции в Северен Ирак, където бойците от ПКК имат бази.

При интервенциите са били изумени 20 цели на ПКК в регионите Метина, Хакурк, Кандил и Гара. При ударите са били убити доста бойци от ПКК, показаха от министерството на националната защита.

По време на отриването на новата парламентарна година на Меджлиса президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция уверено ще продължи битката против тероризма както в страната, по този начин и отвън нея, „ до момента в който не бъде премахнат и последният терорист “. 

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак и обвързваните с нея бойци са дейни в Северна Сирия.

Междувременно на мястото на нападението са били открити и три ръчни гранати, гранатомет и огнестрелно оръжие, заяви министерството на вътрешните работи.

В следобедните часове стана ясно, че Кюрдската работническа партия (ПКК) поема отговорност за нападението.

По-късно от министерството на вътрешните работи оповестиха, че е открито, че един от нападателите е член на Кюрдската работническа партия (ПКК).

В рамките на следствието е открита самоличността на един от терористите. Той е бил член на сепаратистката терористична формация ПКК. Работата по определяне на самоличността на втория терорист продължава, се споделя в изказване на турското Министерство на вътрешните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР