Министерството на младежта и спорта ще финансира приоритетно федерации, които

...
Министерството на младежта и спорта ще финансира приоритетно федерации, които
Коментари Харесай

Пари в спорта само за федерациите с медали

Министерството на младежта и спорта ще финансира предпочитано федерации, които са печелили оценки на олимпийски игри и международни шампионати. Това съобщи в студиото на предаването " Тази заран " министър Красен Кралев.

" Имаме вътрешно преструктуриране на бюджета. Приоритет ще имат тези федерации, които са в добра кондиция сега, работят най-усилено, имат най-сериозни резултати. Първа и втора група сме обособили 14 спорта. Критериите при тях са да имат медали от последните олимпийски игри и орден от последното международно състезание, за втора група е 4-8-мо място ", описа за измененията той.

-->

Кралев въпреки всичко увери, че на всички федерации ще се оказва помощ, само че няма да се регистрира активността им в предишното, а единствено в последните години.

" Не може да лежиш на остаряла популярност, че преди 20 години си печелил медали, а сега да нямаш резултати. Има и федерации, които са в неприятно положение, макар че са печелили медали от международни и европейски шампионати през годините, само че сега са в рецесия. Ще оказваме помощ на всички да я преодолеят, тъй като имаме доста съществени фрагменти ", сподели още той.

Министърът разкри, че след приемането на бюджета, финансите в министерството ще се усилят с 5-7%.

" Всяка година бюджетът се усилва в порядъка 5-7%. Имаме повече и тази година. Изцяло отиват 2 303 000 лева, които са от нарастването, по отношение на повдигането на минималната работна заплата. 512 000 лева отиват за нарастване на пожизнените награди за олимпийските медалисти. Бюджетът е добър, макар че обществените средства за спорт са незадоволителни ", безапелационен е той.

Новият закон за спорта се чака да бъде гласуван през декември и да влезе в действие през февруари. Той ще

" Новият закон за спорта ще дефинира много понятия, ще постави ред в доста сфери, в които до в този момент не сме успявали. Даваме опция всеки един състезателен клуб да бъде освен съдружие с нестопанска цел, а всевъзможен тип финансово сдружение. Можеш да избираш дали да получаваш държавна помощ или да си финансово сдружение. За първи път дефинираме понятията " спортни услуги " и " треньорски услуги ". Това включва и фитнесите - всяко спортно сдружение е задължено да наема фрагменти със съответния състезателен лиценз. До в този момент не бяха регламентирани тези връзки и знаете какъв брой проблеми сме имали във фитнесите, какъв брой подозрения има за качеството на треньорските услуги. Не може да рискуваме здравето на хората ", съобщи Кралев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР