Министерството на младежта и спорта организира експертна среща (10-11 октомври)

...
Министерството на младежта и спорта организира експертна среща (10-11 октомври)
Коментари Харесай

ММС организира експертна среща на тема „Младежта като стълб за изграждане на устойчиви и мирни общества“ по линия на ЦЕИ

Министерството на младежта и спорта провежда експертна среща (10-11 октомври) на тематика „ Младежта като дирек за създаване на устойчиви и мирни общества “, която е част от календара на българското председателство на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ) през 2022 година

Програмата на събитието се състои от три обособени панела, в които е обхваната тема, обвързвана с дейното включване на младежите в построяването на мирни и устойчиви общества. 
    Основната концепция е да се съберат опитни панелисти и да се даде опция за продан на гледни точки от всички 16 страни-членки, въодушевени от чувството, че младежите са мотори на смяната и техният принос би трябвало интензивно да бъде разпространяван като дирек за създаване на спокойно общество и подсилване на демократичното ръководство. 
    Насърчавайки интернационалния продан на информация и ангажираност, събитието дава опция за шерване на положителни практики по линия на младежите за устойчиви и мирни общества. 
    Ще бъде дискутирано и общественото приобщаване предвид на превръщането на младежите в дейни участници в оправянето с трудностите пред разнообразни групи в неравностойно състояние, които не им разрешават да вземат участие пълноценно в политическия, икономическия и обществения живот. 
    България пое ротационното председателство на ЦЕИ за тази година на 3 декември 2021 година в гр. Будва, Черна гора. Работните цели на Българското председателство са свързани с тематиките „ Възстановяване от пандемията “, „ Засилена съгласуваност “, „ Младеж “ и „ Местно измерение “. Акцент е подложен върху младежите, като съществени участници в районното съдействие и движеща мощ на нашите общества.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР