Министерството на младежта и спорта, Българският спортен тотализатор и bTV

...
Министерството на младежта и спорта, Българският спортен тотализатор и bTV
Коментари Харесай

С инициативата Добрият пример: #спортувам“ на 13 и 14 май ще бъде отбелязан Денят на българския спорт

Министерството на младежта и спорта, Българският състезателен тотализатор и bTV Media Group провеждат на 13 и 14 май обществената самодейност „ Добрият образец: #спортувам “, с която тази година ще бъде маркиран Денят на българския спорт - 17 май.

По мотив събитието в София, Велико Търново и Бургас ще се проведат шампионати по разнообразни спортове за деца и млади спортисти.

На 13 май от 9:30 часа Националният стадион „ Васил Левски “ ще е хазаин на шампионат по лека атлетика за деца, а вратите му ще са отворени за всички. От 10,00 часа зала „ Асикс Арена “ в София ще одобри стотици млади спортисти в шампионата по карате за „ Купата на президента “. На 13 май още от сутринта най-хубавите ни гимнастички ще премерят сили в държавното състезание в зала „ София “, а олимпийските шампионки от ансамбъла ще се срещнат със своите почитатели. Спортните площадки на парк „ Възраждане “ ще дават опция на феновете на баскетбола и волейбола да показват своите умения.

На 14 май във Велико Търново ще бъде открита нова баскетболна зала, а в Бургас пред плувния комплекс „ Парк Арена “ ще има състезателен празник. Инициативата „ Добрият образец: #спортувам “ ще се придвижи и на басейн „ Спартак “ в София, където ще се организира съревнование за хора в неравностойно състояние, както и в зала „ Триадица “ за шампионат по баскетбол в колички.

„ Масовият спорт е извънредно значим за здравето на нацията. Надявам се с тази самодейност да успеем да накараме хората да открият физическа интензивност, която им харесва и която ще им донесе задоволство. Важно е да приобщим младежите към спорта, да им създадем привички, да ги убедим в преимуществата на спорта. Спортът значи здраве, дисциплинираност, работа в екип, възпитава ред значими за живота качества. Благодаря на bTV Media Group, че е наш сътрудник в тази самодейност и оцени значимостта на концепцията да приобщим повече хора към спорта “, сподели служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

“Спортът, без значение дали на любителско или професионално равнище, построява редица умения и качества. Щастливи сме да подкрепим тази самодейност в цялата страна и посредством нашите лица от спортната редакция на bTV да покажем, че положителният образец съществува на всички места към нас – здравословен метод на живот посредством спорт за дребни и огромни “ – разяснява Господин Йовчев, основен действен и изпълнителен шеф на bTV Media Group.

Датата 17 май е оповестена за Ден на българския спорт през 2006 година. Това е самопризнание за големите старания на стотици български спортисти, треньори и деятели в региона на спорта, прославяли името на България. На 17 май 1894 година в София идват първите учители по физическо образование от Швейцария.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР