Министерството на културата ще подпомогне ремонта на Българския Метох в

...
Министерството на културата ще подпомогне ремонта на Българския Метох в
Коментари Харесай

Културното министерство ще помогне за ремонта на Българския Метох в Истанбул

Министерството на културата ще подкрепи ремонта на Българския Метох в Истанбул . Такъв ангажимент е поел министърът на културата Боил Банов на среща с представители на Българската православна църковна община в Турция, оповестиха от пресцентъра на културното ведомство.
 
От Министерството на културата прецизират, че триетажната каменна постройка е строена в средата на 19 век . Тя е един от центровете на Българското Възраждане , като тогава в разнообразни интервали в нея са печатани над 20 вестника и списания. Сградата е изцяло възобновена, само че са нужни средства за справяне с проблеми, появили се след наводнения.
 
Председателят на Фондацията на православните църкви на Българската екзархия Васил Лиазе е отправил покана министър Боил Банов да участва на откриването и освещаването на обновената българска черква " Свети Стефан " .
 
Министърът е връчил на гостите църковна утвар, която да се употребява по време на богослуженията в църквата " Св. Стефан ".
 
В известието се споделя още, че по-рано представителите на българската църковна община са получили увещание от министър-председателя Бойко Борисов, че държавното управление ще продължи да оказва помощ активността им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР