Министерството на културата подхожда изключително отговорно и работи не за

...
Министерството на културата подхожда изключително отговорно и работи не за
Коментари Харесай

Банов: Нищо от колекцията на Божков не е изнасяно с чували

Министерството на културата подхожда извънредно отговорно и работи не за първи път взаимно с полицията и прокуратурата. Всякакви хипотези и такива нелепости, че се поставят в чували са несъстоятелни. Това заяви на брифинг министърът на културата Боил Банов.
Реакцията на Министерството на културата е след отвращение на някогашния културен министър Вежди Рашидов, който в изявление съобщи, че проверяващите са се пробвали в чували и кашони да конфискуват сбирката на свързаната с Божков фондация „ Тракия “.
„ Инспекторатът към министерството има непрекъснати представители, реставратори от Националния исторически музей и Националната художествена изложба. Наша грижа е да опазим културното завещание без значение на кого е и на какъв адрес. Гарантираме, че всичко ще бъде опазено, проучено и съхранено “, твърди министърът.
Към този миг сбирката не е конфискувана, не е ясно по кое време ще стане. Тепърва специалистите ще приготвят и опаковат по специфичен метод изнасянето. Когато се стигне до този миг на изнасяне, ще се употребяват депата на НХА. Там има специфични условия, където ще се съхраняват.
Предметите от сбирката на Васил Божков се изземват в наличието на най-хубавите специалисти в  България, коментира по-рано днес и представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР