Министерството на културата отличава седемдесет и две изявени личности и

...
Министерството на културата отличава седемдесет и две изявени личности и
Коментари Харесай

Връчват наградите „Златен век“ през есента

Министерството на културата отличава седемдесет и две изявени персони и институции за извънреден принос в развиването и одобряването на българската национална еднаквост и във връзка 24 май – Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност.
Тази година формалната гала по връчването на премиите „ Златен век “ ще бъде планувана през есента. Причината са въведените ограничавания за осъществяване на събития и противоепидемичните ограничения, свързани с пандемията от COVID-19, оповестяват от МК. 
Почетното отличие на Министерството на културата „ Златен век “ (в другите му категории) обичайно се присъжда на дейци от разнообразни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространяването на българските обичаи и нематериалност у нас и по света.
Огърлие „ Златен век “ и парична премия са присъдени на: Александрина Пендачанска – оперна певица; Проф. Милена Моллова – пианист и музикален педагог; Васил Найденов – поп изпълнител; Йордан Дафов – диригент; Проф. Минчо Минчев – виртуозен цигулар.
Вижте още:
Писателят Стефан Цанев отхвърли премията " Златен век "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР