Министерството на културата губи пари на гражданите, а на Борисов

...
Министерството на културата губи пари на гражданите, а на Борисов
Коментари Харесай

Йончева: Държавата губи пари, а Борисов мълчи

Министерството на културата губи пари на жителите, а на Борисов му е все едно. Това сподели представителят на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева на брифинг в Народното събрание.

" Изводът на съда е, че обектът е бил предаден в период, заради което служителят не дължи наказателна клауза на Министерство на културата. А Борисов отхвърля да поеме политическа отговорност ", допълни тя.

Йончева запита дали премиерът е подготвен да освободи министъра на културата Боил Банов във връзка със правосъдното решение на втора инстанция, че Министерството на културата губи делото за наказателна клауза на " Ларгото ".

Депутатът от Българска социалистическа партия Пенчо Милков заяви, че от партията са подали искане до Министерство на регионалното развитие, ДНСК и Министерство на културата да им бъдат предоставени документи за " Ларгото ". Той съобщи, че е извънредно време да се ревизира достоверността на актовете пример 10.

" Направихме разбор на правосъдното решение и от него излиза наяве едно - в контракта за социална поръчка има такива клаузи, които опонират на положителните нрави. Странното е, че тъкмо това са клаузите за наказателна клауза. Странното е държанието по делото на самото Министерство, че не са показани документи от съда ", съобщи още Милков.

В отговор депутатът Тома Биков разяснява, че занапред Министерството ще апелира на трета инстанция, тъй че финалното решение следва.

" Те за какво не са ги изискали до момента тези документи, откакто настояват, че вършат журналистическо следствие. Когато вършиме журналистическо следствие, изисквате документите откакто сте го оповестили, или преди да сте го оповестили? ", добави депутатът от ГЕРБ.

Той съобщи още, че министър председателят няма какво да каже, в случай че органите са почнали инспекция. Биков добави, че от партията имат по-важни неща от това да вземат участие във " вътрешнопартийната акция за редене на листа на Българска социалистическа партия ". " Целият цирк е отскачане пред водача им " кой е по-по-най ", разяснява той.

Според него записът, изнесен от Йончева, демонстрира, че от Българска социалистическа партия работят с доноси. " С какво е сладкодумен, че един заместник-министър се пробва да реши един действен проблем. С 16 минути ние даваме оценка за 2-3 години работа ", добави Биков.

Той упрекна Българска социалистическа партия, че сипят обвинявания преди прокуратурата да си е свършила работата.

" Ние не си разрешаваме нито да кажем, че Елена Йончева е прала пари, нито че Манол Генов, който стоеше до нея, е купувал гласове, до момента в който не се произнесе съдът. Те също са в такава фаза на обвиняване. Според мен от тази си позиция би трябвало да разсъждават малко по в границите на правовата страна ", добави още Биков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР