Министерството на културата е готово да съдейства за сграда на

...
Министерството на културата е готово да съдейства за сграда на
Коментари Харесай

Министерството на културата отпуска пари за операта в...

Министерството на културата е готово да спомага за постройка на Пловдивската опера, изчакват се процедури, сподели министър Боил Банов през днешния ден по време на парламентарния надзор, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че постройките - обществена държавна благосъстоятелност, предоставени за ръководство на културни институти, са на Драматичния и на Кукления спектакъл, както и Концертната зала, предоставена за ръководство на Операта.

Останалите парцели се ръководят от регионалния шеф и информация за подобаваща постройка за Пловдивската опера би могла да се откри в регионалната администрация. Свободните общински здания също би трябвало да се имат поради, добави Банов.

По думите му, МК счита за оправдано построяването на постройка за Пловдивската опера и може да даде средства от сумата за финансови разноски.

Министър Банов уточни, че главната му задача е ремонтът на Концертната зала за Филхармонията, а той може да се затрудни от решението на Общинския съвет за сриването на прилежаща висока постройка, което в този момент се апелира.

Желание има, чакаме процедурите, заключи Боил Банов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР