Министерството на иновациите и растежа обяви нова кредитна програма от

...
Министерството на иновациите и растежа обяви нова кредитна програма от
Коментари Харесай

Отпускат лесни кредити на малки фирми

Министерството на нововъведенията и растежа разгласи нова кредитна стратегия от 96 милиона лв. за гарантиране на заеми на дребните и междинни предприятия. Седем търговски банки ще отпускат заемите, без поръчителство.
 
Парите целят да обезпечат ликвидност, опция за нови вложения и напредък на дребните и междинни компании.
 
Кредитите ще се дават от банките сътрудници през Фонда на фондовете в размер до 3 милиона лв..
 
Българските МСП ще имат доста улеснен достъп до бизнес заеми, опция за 12-месечен гратисен интервал по главницата и финансиране без условия за материални обезпечения, както и утвърждение в съкратени периоди.
 
„ Програма Възстановяване “ беше създадена и започва предишното лято.  До този миг по нея със 131,7 млн. лева по гаранционните принадлежности на Фонда са контрактувани заеми в размер на близо 400 млн. лева, като са подкрепени близо 900 дребни и междинни компании, изясни министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.
 
По думите му се чака общият размер на заемите по цялата “Програма Възстановяване " от стартирането й, в това число и новият запас, да доближат над 700 млн. лева в поддръжка на българските дребни и междинни компании.

ББР предлага на компаниите оборотни заеми против високата инфлация

През тази гаранция ще се обезпечи повсеместен кредитен портфейл от 240 милиона лв., заяви министър Даниел Лорер.
 
 istock istock
Парите ще се отпускат по съкратена административна процедура в границите на пет работни дни.
 
" Най-ценното и значимото в тази стратегия е нейната наличност, опцията на българските компании да получат заеми без обезпечения в този момент, тогава, когато доста от тях може би биха били затруднени въобще да имат връзки със своята банка ", добави той.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР