Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще бъде силен партньор

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще бъде силен партньор
Коментари Харесай

Министър Стойчева: Ще насочим усилия в подкрепа на българските предприемачи oт всички сектори

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) ще бъде мощен сътрудник и ще работи в тясно съдействие с Европейския институт за нововъведения и технологии. Ще превърнем МИР в министерството на бизнесмените от всички браншове за по-висока добавена стойност в българската стопанска система. Смятам, че новите модели могат да се случат единствено посредством ново мислене. Заради това МИР ще бъде естественото място за поддръжка за нововъведения и тяхното развиване. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева по време на среща с представители на звено „ Култура и креативност " към Европейския институт за нововъведения и технологии.

„ В досегашна си кариера и професионално развиване постоянно съм се водила от задачата и желанието да поддържам хората да развиват своя човешки капацитет, а това непроменяемо се случва посредством поощряване на креативната сила и предприемаческата настройка ", сподели още пред представители на креативните общности Стойчева.

Тя акцентира, че в ролята си на министър ще отвори вратите на ведомството за бизнесмените и те ще могат да разчитат на мощна поддръжка от страна на МИР. По думите й секторът на изобретателните промишлености и културата има огромен капацитет.

Министър Стойчева се обърна към представители на Европейския институт за нововъведения и технологии да погледнат на нашата страна като един от моторите за позиционирането на Европа като място на нововъведенията и бизнесмените, посредством активизиране на креативния капацитет на всеки един от нас. „ Надявам се да забележим освен районни иновационни хъбове, а цялостна мрежа в Европа, като България може да се трансформира в център на Източна Европа по това направление ", добави още тя.

Припомняме, че по линия на МИР следва да бъде отворена процедура за повишение на индустриалния потенциал на характерна категория предприятия - фамилни компании и такива от креативните промишлености и занаятите. Тя ще е с бюджет над 100 млн. лева и ще бъде по Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " (ПКИП). Кандидатстването още веднъж ще бъде напълно онлайн.

Събитието се организира в Регионалния център за модерни изкуства в София и на него участваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, представители на професионални асоциации в областта на културата и изкуствата, университети, започващи компании и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР