Министерството на иновациите и растежа е министерство за бъдещето на

...
Министерството на иновациите и растежа е министерство за бъдещето на
Коментари Харесай

Министър Стойчева за инвестиционните проекти: Целта ни е да покрием цялата страна

Министерството на нововъведенията и растежа е министерство за бъдещето на България. През последните пет месеца работим с доста ясна ориентировка - да сложим България на картата на света, като място за нововъведения, с нов фокус, който да притегля високотехнологични компанни. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

Според нея, с цел да могат да се случат действителни вложения, има потребност от дълготрайно целеполагене.

" Фокусираме напъните си в това да създадем аназли на средата, основаване на условия за съответни промени, които ще обезпечат сигурност и предвидимост за вложителите. Работим дружно с Българска агеция за вложения за основаване на сложен метод - на едно място всички услуги. Работим за това вложителите да могат открият верните благоприятни условия и решения в разлчините райони ", уточни министър Стойчева.  

По думите ѝ България е много постоянна макроикономически страна. " Една от страните с доста положителни индикатори, добър % сред дълга и Брутният вътрешен продукт. България има гений, има фрагменти. На трето място в света по експерти в сферата на информационните технологии. Второ място по прелест на фрагменти в старт-ъп браншове ", добави министърът на нововъведенията и растежа. 

От началото на годината има издадени 23 документа за проекти за вложения, на стойност 251 млн. лева Планирани са 1504 нови работни места. 19 от плановете са отвън столицата, 13 от тях се осъществят във високотехнологични производства. Доста серизони вложения в Пловдив, Стара Загора, Шумен, Варна. Целта е в идващите месеци да се покрие цялата страна и да бъде притеглен инвеститорски интерес в регионите, означи.  

Министър Стойчева означи, че сега в развой на узаконяване са 43 нови плана, които са в разнообразни стадии на развиване. " Подготвили сме обезпечаване на финаснови помощи за вложителите ", посочи тя. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР