Министерството на икономиката и индустрията стартира анкета за очакваните въздействия

...
Министерството на икономиката и индустрията стартира анкета за очакваните въздействия
Коментари Харесай

Министерство на икономиката пита фирмите готови ли са за еврото

Министерството на стопанската система и промишлеността започва анкета за предстоящите въздействия от прехода към евро върху дребните и междинни предприятия в България. Допитването е анонимно и съдържа въпроси, които да изяснят тематики като: предстоящи разноски, свързани с адаптиране на фискалните устройства и смяна на счетоводния програмен продукт.

Информация се събира и за потребностите от образование на личния състав и други вероятни провокации пред предприятията в процеса на въвеждане на еврото, оповестиха от ведомството.

Онлайн допитване на уеб страницата на институцията стартира от през днешния ден и ще продължи до 16 декември, а анкетата ще бъде публикувана и посредством профилирани организации. 

" Резултатите от изследването ще подкрепят способените органи от българската администрация да разпознават проблеми в процеса по прекосяването от едната към другата валута от позиция на фирмите.

Ще бъдат регистрирани и предстоящите изгоди за предприятията от приемането на еврото ", оповестиха от Министерството. 

Оценките от анкетата ще бъдат употребявани при обмисляне на стратегическите документи в бранша и ще се взимат поради при подготовка на законодателни промени. 

Сред въпросите, отправени към бизнеса, са: 
Въвеждането на еврото в България ще изисква ли смяна в счетоводната Ви система? По Ваше мнение до какви разноски за Вашето дружество би довела тази смяна?Въвеждането на еврото в България ще изисква цените на стоките и услугите да се отбелязват в двете валути в интервал, започващ почти 5 месеца преди датата на въвеждането на еврото и завършващ 12 месеца след нея – така наречен " интервал на двойно обозначаване на цените ". По Ваше мнение до какви разноски за Вашето дружество би довело осъществяването на това условие?Въвеждането на еврото в България ще изисква да се оперира с двете валути в границите на един месец след датата на въвеждането на еврото – така наречен " интервал на двойно обращение ". Това ще докара ли до спомагателни разноски за адаптиране на фискалните Ви устройства за работа с двете валути или до спомагателни разноски за съхранението на парите?По Ваше мнение какъв би бил размерът на тези разноски?
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР