Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна

...
Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна
Коментари Харесай

`Митниците и НАП се сливат в единна приходна агенция

Министерството на финансите стартира работа по основаване на единна приходна организация, която ще сплоти Националната организация за приходите и Агенция „ Митници “.

Сред страните в Европейски Съюз, които имат сходни единни структури са Дания, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Унгария.

Заради преструктурирането министърът на финансите Асен Василев назначи досегашния шеф на Агенция „ Митници “ Павел Тонев за собствен консултант. Той ще подкрепя работата по основаването на единната  организация. Директор на митниците става досегашният заместител изпълнителен шеф на ведомството Петя Банкова.

Промени има и в управлението на Агенцията за държавна финансова ревизия. От през днешния ден Илка Димова е новият шеф, а до момента заемащият длъжността Стефан Белчев се връща в системата на  финансовото министерство.

Целта е усъвършенстване на работата и процесите по осъществяване на финансови инспекции да отговорят на най-хубавите европейски практики, показват от министерството.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР