Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на

...
Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на
Коментари Харесай

Пуснаха новия сайт за еврото, за който платиха 100 хил. лв.

Министерството на финансите започва информативен уебсайт, отдаден на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница с адрес – https://evroto.bg и https://еврото.бг, е да бъде потребен и сигурен източник на точна, навременна и настояща информация, да събере на едно място всички значими вести, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в България, оповестиха от МФ.

Интернет уеб сайтът има актуален и интерактивен дизайн, зависещ на устрема информацията да бъде показана по оптимално наличен и елементарен за потребителите метод, настояват от министерството. Освен текстово наличие в страницата са включени и мултимедийни съставни елементи като видеоклипове, галерии с изображения, документи, календар, представящ пътя на България към еврото и други По-голямата част от информацията е показана непосредствено, без да е належащо нахлуване в дълбоки структури от страници и данни. Създадена е опция за шерване на наличието към обществени мрежи: Фейсбук, Twitter и LinkedIn.

Електронната страница е създадена като част от рамков контракт сред Министерството на финансите и „ Информационно обслужване “ АД, се споделя в известието, само че не се напомня цената на поръчката. Тя беше оповестена преди няколко месеца - 84 000 лева без Данък добавена стойност или 100 000 лева със.
На 21 декември 2022 година със свое разпореждане държавното управление утвърди допълнителни разходи в размер на 10 млн. лева по бюджета на Министерството на финансите за 2022 г. за финансовото обезпечаване на процеса по техническата подготовка за въвеждането на еврото в страната ни, както и на информационните действия, свързани с това.
В особено основаната графа „ За еврото “ жителите и бизнесът ще намерят къси и точни отговори на най-често задаваните въпроси. Целта на рубриката е да се дава информация за всички аспекти и условия, свързани с процеса на въвеждане на еврото. Тук може да бъде открита и информация за еврозоната и за пътя, който страната ни извървява към нея.

Друг акцент в електронната страница е рубриката „ Вярно ли е, че “. В нея посредством обстоятелства е даден отговор на някои от най-често срещаните погрешни изказвания и неоснователни терзания, свързани с присъединението на България към еврозоната. Митовете се оборват най-лесно с фактология и данни, за които сме потърсили и разнообразни гледни точки в рубриката „ Експертите приказват “. В нея с къси изявленията водещи експерти – икономисти, финансисти, синдикалисти, ръководители на бизнес асоциации, разясняват за потребителите „ горещи “ тематики за резултатите и въздействието върху бизнеса и бита на хората от въвеждане на еврото.

В „ Новите пари “ са показани изображенията на сериите банкноти, направени от Европейската централна банка (ЕЦБ), с които се разплащат жителите на страните в еврозоната. Тук може да бъде прегледана и основаната от Българска народна банка листовка на националната страна българските евромонети.

Място е отредено и на отразяването в медиите в процеса на присъединение на страната ни към еврозоната. В специфична графа могат да се прочетат аналитични публикации и изявленията от пресата, радиостанции, малките екрани и други електронни медии, които показват мнението на ангажираните институции и експерти по тази значима за всички български жители тематика.

Страницата непрекъснато ще бъде допълвана с информация, отзиви и мнения на водещи експерти от разнообразни области, както и с последните значими за потребителите вести за процеса по въвеждане на еврото.

При основаването на осведомителния уебсайт са употребявани технологии за радушен дизайн, които разрешават на уеб страницата да се приспособява към спецификите на устройството, без значение дали се отваря от настолен компютър, преносим компютър, таблет, мобилен телефон или друго портативно устройство. Приложени са стандарти и принадлежности за досегаемост, които да разрешават на посетителите в неравностойно състояние, да имат еднакъв достъп до цялата информация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР