Министерството на финансите публикува списък на договорите на стойност над

...
Министерството на финансите публикува списък на договорите на стойност над
Коментари Харесай

МФ публикува списък с договори на публични предприятия на стойност над 1 млн. лв.

Министерството на финансите разгласява лист на договорите на стойност над 1 млн. лева, подписани от обществени предприятия с снабдители на строителство, артикули и услуги за интервала 1 януари 2019 - 30 април 2021 година

Общата сума на договорите, подписани след извършена социална поръчка, е 11,505 милиарда лева без Данък добавена стойност, а на договорите, подписани без социална поръчка, посредством така наречен " ин хаус “ възлагане е 8,087 милиарда лева без Данък добавена стойност.

В общите суми не са включени контракти, които са с планирани цени, както и рамкови контракти, чиито цени се дефинират с приемо-предавателен протокол. Според разбора на разноските на обществените предприятия, осъществен от Министерството на финансите и показан на Втория публичен съвет към министъра на финансите, отдаден на финансовите разноски на страната, общата сума на договорите, подписани от държавните предприятия за този интервал, са на стойност над 20 милиарда лева, като от тях 11,7 милиарда лева са подписани с публични поръчки, а 8,6 милиарда лева – без публични поръчки, като в сумите са включени и рамковите контракти и тези по планирани цени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР