Министерството на финансите предлага да отпаднат тестовете за интелигентност, които

...
Министерството на финансите предлага да отпаднат тестовете за интелигентност, които
Коментари Харесай

Митничар вече ще се става без тест за интелигентност

Министерството на финансите предлага да отпаднат тестванията за просветеност, които сега попълнят претендентите за митничари, написа в.”Сега” в утрешния си брой. Мотивът за смяната е облекчение на назначението на фрагменти – доста огромен % от искащите в този момент се оказвали без обикновени знания и логическо мислене, като в следствие свободните места оставали непопълнени.

Всекидневникът припомня, че организацията е въвела тестванията за първи път през 2010 година поради плачевното равнище на фрагментите. По-късно тестванията отпаднали, с цел да ги върне починалият към този момент началник на митниците Ваньо Танов през 2015 година

Сега се предлага тестванията да отпаднат и за чиновниците, които аплайват за по-висок пост. За сметка на това ще има тест за интегритет – проучване за професионална и психическа склонност.

„ Сега” отбелязва, че този вид инспекции досега са посочили трагично равнище на работната дисциплинираност на митничарите – близо 60% от работещите на „ Капитан Андреево” признали, че сред 5 и 10 пъти са нарушавали закона, „ покривали” са сътрудници и др.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР