Министерството на финансите очаква излишък в размер на 2.46 млрд.

...
Министерството на финансите очаква излишък в размер на 2.46 млрд.
Коментари Харесай

Финансовото министерство очаква бюджетът да завърши август с излишък от 2.5 млрд. лв.

Министерството на финансите чака остатък в размер на 2.46 милиарда лева по консолидираната фискална стратегия (КФП, в която влизат с изключение на републиканският бюджет, само че и този на правосъдната власт, университетите, държавните медии, общините и др.) към август 2018 година, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Това подхожда на 2.4% от прогнозния Брутният вътрешен продукт.

Приходите и помощите по КФП към август 2018 година се чака да бъдат 25.9 милиарда лева (68% от годишния разчет), като по отношение на същия месец през 2017 година се отбелязва растеж от 2.68 милиарда лв.. Ръстът по отношение на миналата година се дължи главно на по-високите данъчни и неданъчни доходи, които нарастват с 2.39 милиарда лева (10.8%), а постъпленията в частта на приходите от помощи са близки до регистрираните за същия интервал на миналата година.

Разходите по консолидираната фискална стратегия (вкл. вноската в бюджета на ЕС) към август 2018 година са 23.5 милиарда лева, което е 59.8% от годишния план. За съпоставяне, разноските по КФП за същия интервал на 2017 година са били размер на 21.1 милиарда лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР