Министерството на финансите на Великобритания ще добави 2 милиарда лири

...
Министерството на финансите на Великобритания ще добави 2 милиарда лири
Коментари Харесай

Великобритания заделя още 2 млрд. лири за Брекзит

Министерството на финансите на Англия ще добави 2 милиарда лири (2,2 милиарда евро) в разходния си проект за 2020/2021 година, с цел да финансира подготовката за Брекзит. Това разгласи нощес офисът на финансовия министър Саджид Джавид, представен от Франс прес.

След това известие, което стане публично при днешното показване на бюджета, сумата в общия пакет по излизането от Европейски Съюз ще надвиши 8,3 милиарда лири (9,1 милиарда евро). Допълнителните средства ще отидат за граничната полиция и пристанищата, осведоми Българска телеграфна агенция.

Междувременно Ирландия заяви, че стартира нова фаза от подготовката за Брекзит без съглашение и насочи апел към бизнеса да увеличи степента на подготвеност за подобен процес, съобщи Ройтерс, като се базира на държавното управление.

" Правителството бе осведомено довечера за най-новата позиция в договарянията за Брекзит сред Европейския съюз и Обединеното кралство и в този подтекст означи растящия риск от Брекзит без съглашение ", гласи декларация на държавното управление. " Правителството също така уточни, че за идващите седмици са планувани дейности за по-нататъшна подготовка и за информиране за метода към ръководството на рецесии при Брекзит без договорка ", се споделя в декларацията, представена от Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР