Министерството на финансите на Съединените щати разпространи разяснения по плана

...
Министерството на финансите на Съединените щати разпространи разяснения по плана
Коментари Харесай

САЩ изработиха план за ограничаване цените на руския нефт

Министерството на финансите на Съединените щати популяризира уточнения по проекта за ограничение цените на съветския петрол, който се чака да открие опция за осъществяване на доставки до част от европейските страни, включително и България, и за Япония при избрани условия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според документа на Службата за надзор на задграничните активи единият общ лиценз обезпечава позволение за доставки за България, Хърватия и страни от Европейски Съюз, които нямат изход на море, а другият за превозване на съветски недопечен нефт от плана " Сахалин - 2 " до Япония.

Лицензите са с краткотрайно деяние за осъществяване на подписани към този момент контракти и не анулират възбраната за импорт на съветски нефт в Съединените щати.

Цитира се и решението на Съвета на Европа за изключението от глобите, планувано за България до края на 2024 година за осъществяване на контракти за доставка отпреди 4 юни тази година.

Очаква се Европейски Съюз, Г-7 и Съединените щати да реализират съглашение за налагане на оптималната цена за петрол с генезис от Русия. Според " Уолстрийт джърнъл " това би трябвало да стане през днешния ден.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР