Министерството на финансите на Испания може да започне разследване срещу

...
Министерството на финансите на Испания може да започне разследване срещу
Коментари Харесай

Министерството на финансите на Испания погна Реал Мадрид

Министерството на финансите на Испания може да стартира следствие против Реал Мадрид, защото има подозрения, че клубът е укрил финансови приходи в размер на 200 милиона евро посредством две фиктивни компании на Каймановите острови, оповестява „ InfoLibre “, базирайки се на информация от „ Football Leaks “.

От Реал Мадрид са приели, че фондът Провидънс ще заплати 200 милиона евро на две компании, които са основани в данъчния парадайс – Каймановите острови.

Реал Мадрид е подписал с Провидънс контракт, с който ще събере 500 милиона евро за 10 години, разграничени на три елементи – две от по 200 милиона евро и една от 100 милиона евро. В подмяна на това фондът ще получи % (23,75) от комерсиалните права на клуба.

Първият транш от 200 милиона евро обгръща интервала от 2017 до 2021 година.

Права като спонсорство на фланелката, името на стадиона или на спортната база на клуба не попадат в подписаното съглашение сред двете страни.

Реал Мадрид не е подписал това съглашение с фонда Провидънс, а с едно от дъщерните си сдружения PQ VII Sarl, което е със седалище в Люксембург. Компанията е с акционерен капитал от единствено 20 хиляди евро. Зад тази компания стоят две със седалище на Каймановите острови.

От Министерството на финансите на Испания към този момент са осведомени с разиграната скица от Реал Мадрид и са почнали инспекция, като е доста евентуално против испанския клуб да бъде заведено дело за укриване на доходи в изключително огромен размер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР