Министерството на финансите на Беларус заяви, че през април-октомври страната

...
Министерството на финансите на Беларус заяви, че през април-октомври страната
Коментари Харесай

Беларус изпадна в неплатежоспособност?

Министерството на финансите на Беларус съобщи, че през април-октомври страната е изпълнила напълно отговорностите си към Световната банка във връзка с заеми, само че в беларуски рубли, заради наложените на страната наказания, заяви Прайм.

Вчера Световната банка разгласи, че трансферира всички заеми, отпуснати на Беларус от Международната банка за възобновяване и развиване (МБВР) в статус на " необслужвани ", заради просрочени заплащания на стойност 68,4 милиона $. Също по този начин, на фона на спора в Украйна, самата Световна банка спря от 2 март стратегиите си в Беларус, а и не е одобрила нито един заем за страната от май 2020 година.
 Беларус изпревари Германия по импорт на артикули в Русия
Беларус изпревари Германия по импорт на артикули в Русия

Вносът на Русия от главните й търговски сътрудници понижава

" През април-октомври Министерството на финансите извърши напълно и в период отговорностите си по заемни съглашения, подписани сред Република Беларус и Международната банка за реорганизация и развиване, като трансферира заплащания от средства в задгранична валута по обособена разплащателна сметка в беларуски рубли, открита в " АСБ Беларусбанк ", се споделя в известието на Министерството на финансите на Беларус.

Подчертава се, че " опцията за погасяване на дългови отговорности в задгранична валута по общоприетия метод, сега е лимитирана, заради продължаващите наказания против Република Беларус ".

В документа се напомня, че сега Националната банка (Централната банка) на Беларус, която работи като сътрудник по заплащанията на държавното управление на републиката, сега е обект на санкционни ограничавания от Европейски Съюз и Съединените щати, които не разрешават разплащания в евро и долари.
 Беларус и Русия ще образуват обединен пазар за нефт и газ
Беларус и Русия ще образуват обединен пазар за нефт и газ

Скоро Беларус ще заплаща за нефт и газ в рубли
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР